top of page

REACTIES, ARTIKELEN & EXPOSITIES

BEELDEN MASECTOMIE REACTIES

 

Het is voor mij een ontzettend bijzondere ervaring geweest. Ik dacht al dat het bij zou kunnen dragen aan de verwerking en acceptatie, maar het heeft echt meer voor me betekend dan ik had gedacht. Het voelde echt als een afsluiting van een periode waar ik emotioneel nog niet volledig een punt achter had kunnen zetten.

 

Erkenning van mijn lijf zoals het nu is en ook een overgang naar een nieuwe en opbouwende fase.

Toen we op 10 augustus de uitslag kregen dat de scan helemaal schoon was, kon ik dat eigenlijk nog niet echt bevatten. Het was onwerkelijk en ik voelde me helemaal niet echt blij. Ik dacht vooral: Oh ja, ik ben nu dus beter? En nu dan? Hoe moet ik nou verder?


Je hebt zólang in ziekte en angst geleefd dat dat niet meteen inzinkt en waardoor je jezelf eigenlijk vooral heel erg verloren voelt als je zo'n 'verlossende' uitslag krijgt. Het gevoel van écht beter te zijn en dit overleefd/overwonnen te hebben kwam eigenlijk pas toen ik bij jou was, we die scans maakten en ik de resultaten op de computer zag. ''Ergens was ik bang dat ik nooit het gevoel zou krijgen écht mijn leven terug te hebben en ik had geen idee dat juist deze ervaring daar het startschot van zou zijn.'' Dat heeft me zoveel meer hoop gegeven dan ik kan benoemen. Voor mij was het enorm helend en ik heb me echt welkom gevoeld en op m'n gemak.

 

Wat heb jij een prachtig werk geleverd! Ik vind het echt heel bijzonder hoe jij dit neerzet. ''Het straalt zoveel kracht en zelfvertrouwen uit, chapeau!'' Iedereen die ik het laat zien is echt onder de indruk. Ik vind het erg leuk om mijzelf hier in te zien. Nogmaals ik vind het eindresultaat echt heel erg mooi, incl de cirkels en het verhaal er achter. Erg leuk dat je ons meegenomen hebt in dit project van begin tot het eind. 

 

Je hebt het voor elkaar gekregen, “ik ben er helemaal stil van geworden”

Gossie,wat een binnenkomer. Wat een mooie passende gouden cirkel.
Echt Meis, wat voelt dit goed. Mega PRACHTIG geworden.
Je hebt mijn gevoel weten vast te leggen!

 

BEELDEN MASECTOMIE KRANTENARTIKEL

De Hoofddorpse Courant publiceerde een artikel over dit project. Dat kunt u hier lezen. 

Het Haarlems dagblad schreef een interview. Klik hier om deze te lezen.

 

THE LIBRARY OF THINGS RECENSIES

Het artikel van Cinetree vind je hier.

De recensie van het NRC over de afstudeerfilms van lichting 2018 vind je hier

Ook de filmkrant schreef er een artikel over. Om die te lezen klik hier

Het artikel van het Parool is hier te vinden. 

bottom of page